úterý 4. září 2012

Na co jsem přes prázdniny zapomněla

Zase začal školní rok - pro mě už poslední na střední škole - a mě se vracejí všechny věci, které jsem o prázdninách stihla zapomenout. Nemluvím samozřejmě o učivu, i když to by bylo fajn, kdyby se vrátilo, spíš takové ty... obyčejné věci.
Třeba že v noci nemůžu spát. Netuším, čím to je. O prázdninách jsem spala jako miminko a teď najednou ne a ne zabrat - a to navzdory faktu, že se ještě vůbec neučíme a není čeho se bát. Není nic horšího, když si jdete lehnout, protože vás bolí hlava a ráno vylezete z postele naprosto neodpočinutí a s ještě větší bolestí. To pak není jiná možnost než se nadopovat prášky proti bolesti a vyrazit.
Další věc, která se mi stihla vykouřit z hlavy je, jak děsně hlasitá škola je. Doma můžu naprosto v pořádku konverzovat a ve škole nerozumím ani slovu. Na chodbě je strašný a nepříjemný řev, všude různé zvuky, které nedokážu identifikovat a ve třídě... No, občas se musím vypínat, abych svým uším ulevila. Všichni si sdělují své zážitky z prázdnin a já nerozumím ani slovu. Pokus o konverzaci s více než jednou osobou - naprosto nemožný.
Zapomněla jsem taky na to, co mě minulý školní rok pěkně frustrovala a to chování jedné osoby. Asi jsem si říkala, že se to nějak srovná, nebo já nevím co. Každopádně není zrovna příjemné, když vás někdo okázale ignoruje, nezdraví a když se opovážíte sednout si k její lavici, kde sedí jiná kamarádka, se kterou se chcete bavit, tváří se na vás jak na nějakého otravného odporného hmyza.
To jako vážně? Nejhorší je, že jsem neudělala nic, o čem bych věděla, co by mohlo milé osobě tak nesmírně ukřivdit. Nejspíše se cítí ukřivděna celou mojí existencí, pch.

Zapomněla jsem  na to, že v naší třídě se učí i jiné třídy. To byl taky pěkný trapas, když jsem ráno vrazila do učebny a kouká tam na mě cizí učitelka a cizí žáci uprostřed hodiny. S tichým pardon jsem zabouchla dveře a prchla. (naše hodina tam měla začít až za čtvrt hodiny...)
Zapomněla jsem na problémy s dveřmi do školy, které se po 8 hodině otvírají na zazvonění. Což je blbé, protože neslyším bzučák z vrátnice a někdy to prošvihnu. Takže tam strkám do dveří jako nějaký pitomec.

Když pominu všechny tyhle excesy, přiznám se, že jsem se do školy poměrně těšila. Ne, že by mě bavilo vstávání na sedmou a vysedávání ve škole až do čtvrt na pět, ale režim potřebuju. Když nemám režim, padám do jakési letargie a nejsem schopná nic udělat. Celkem se těším na výuku a na to, co nového se dozvím (ano, občas mě baví učení, zvlášť když se probírá něco zajímavého...)
Na kamarádky jsem se zas tak moc netěšila. Možná proto, že jsem si během prázdnin uvědomila, jak zatracen málo máme společného. Když jsem je ale opět potkala tváří v tvář, uvědomila jsem si, že to nejsou mé kamarádky pro nic za nic. Jsou to fajn lidi, se kterýma si člověk může pokecat, i když nemá tolik společných témat. Jak jsem bohužel zjistila, společná témata nezaručují, že s někým budete vycházet.

Brácha mi říkal, že ho to na střední bavilo mnohem víc než teď na výšce. On je tak trochu divnej, ale pokud má přece jen pravdu, budu se snažit si užít ten poslední rok, co tu jsem. Nahrabala jsem si hromadu předsevzetí, jako obvykle, tak bůhví, jak dlouho mi vydrží. Ale diář z minulého roku pořád mám a dokonce ho používám, penál taky nosím a vůbec. Maturita se neúprosně blíží, tak snad jí zvládnu. Pevně věřím, že ano, pokud se nestane nějaká podpásovka. Což doufám ne...

No, vzhůru do školního života! Pokud máme věřit mangám, tohle je poslední rok, kdy můžu zachraňovat svět... Tak uvidíme. :D

Tenny

7 komentářů:

  1. Pokoušet se po prázdninách proniknout do školní rutiny je i pro nás (fyzicky :D) zdravé jedince ohavně vyčerpávající námaha, září je vždycky po těch slunných letních dnech jako studená sprcha. Těším se, až v pátek prodrbeme, co půjde :D Mimochodem, plánuješ to jako Dračák? Nejsem si jistá, jak moc na tom budu po těch pěti dnech s kreativitou, trochu se bojím stupně "Musím... přežít... au." :D

    S lidmi ve třídě mám naštěstí víceméně neutrální až pozitivní vztah, ovšem málokdy si s nimi popovídám o něčem hlubším nebo zajímavějším než jak řezat krychli nebo jakej je náš třídní úchyl :D

    S maturou držím pěsti. :) Moje mamka zase říkala, že ji to víc bavilo na vysoký, ale nejvíc asi stejně záleží na třídě, kdo se v ní sejde.

    Jak to, poslední rok? Mangám bych nevěřila, to už můžeš rovnou věřit každýmu potřeštěnýmu maníkovi, který na tebe na ulici vyskočí z telefonní budky.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nee, dračák nebude, jenom pokec. Dia ani nepřijde, domluvili jsme se, že začnem se dračákem až příští pátek. :)

      Já si je taky držím. Podle mě hlavně záleží na tom, co děláš za obor a jestli tě to baví, že jo. Na střední je nevýhoda v tom, že musíš věnovat energii hodně předmětům, které ti nic neříkají a nebaví tě. :D Na vejšce je nevýhoda v tý děsný hromadě učiva. :D

      No, kdyby vyskočil z telefoní budky, tak nevím, nevím... Z policejní možná. :D

      Vymazat
    2. Okej :)

      To je taky pravda, chtělo vymyslet způsob, jak se bezbolestně a zábavně naučit děsnou spoustu věcí. :)

      Kde chceš vzít tady v Česku policejní budku? I kdyby ji tu někdo postavil, lidi si tam budou chodit zavolat :D (obzvlášť já, pokud bude modrá se světýlkem nahoře ^^)

      Vymazat
  2. Jsem ochoten hrát DrD neb jsem ztratil hráče.
    Sestra má moc práce a bratr také.
    Kamarádi ve škole nemají dost fantazie a já zůstal bez hráčů s
    s mým nejpropracovanějším příběhem co jsem kdy napsal.
    Plno poznámek a map, postav míst s pastmy, i legendy.

    Proto se ptám jestli by nebyl způsob si zahrát.

    S pozdravem poměrně zkušený hráč DrD T4rner01

    Přečetl jsem jen něco málo z DrD II


    ps: nechci aby byl můj příběh promarněn ale též nechci být stále PJ.
    Doufám v odpověď

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jelikož jsme taky právě přišli o jednu hráčku, myslím, že by to bylo možné. V naší partě se v PJování střídáme, aby to bylo fér... I když moc zkušené nejsme, jsme teprve na začátku a moc času na hraní není. Pošli mi nějaký kontakt, ať se můžeme domluvit.
      (předpokládám, že si z ČB nebo poblíž? )

      Vymazat
  3. Jestli jsi z ČB tak bych to měl sakra daleko ale pro drd všechno.
    Problém by dělala doprava. čas bych si jistě udělal.

    email - hehevit@centrum.cz

    upřednostňuji facebook ,,Vítek Kuťák" profilovka je medvěd v košíku xD

    Doufám že to vyjde
    s pozdravem T4rner01

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak jsem ti poslala email, fb kdyžtak až později.

      Vymazat