úterý 7. srpna 2012

Menší zamyšlení o životě ( a také o Batmanovi)

Znáte takovéto období, kdy máte pocit, že je všechno na nic, nikdo vás nemá rád, že jste k ničemu a vaše budoucnost je hromada hrozivých věcí? Tohle mý období začalo někdy před více než dvěma roky a můžu vám říct, bylo to hnusný.
Ale teď mám z nějakého důvod pocit, že je to za mnou. Nevím, možná je to tím, že jsou prázdniny a já se pro jednou nemusím strachovat, že zítra ráno nic neuslyším. Protože i kdyby jo, skoro nic se tím nezmění. A víte co? Když se vzbudím, slyším dobře. Jasně, na chalupě to tak extra nebylo, ale tam i na dovolené se to dalo vysvětlit rozdílným tlakem. 
Možná, že až začne škola, začne i můj koloběh stresů, nocí beze spánku, hučení v uších a dalších srandiček. Ona se taky blíží maturita a bude to nejspíš nejtěžší rok na škole. (Samozřejmě, že se zatím nijak nepřipravuji. Vy znáte někoho, kdo už o prázdninách ano a viděli jste ho při tom? Můj bratr se nepočítá.)
Ale zatím jsem tak nějak... v pohodě.

(pozn.: Ten Batman je dolejc. Kdyžtak hledejte obrázek) 

Možná proto, že už je mi osmnáct a nabrala jsem nějaký ten selský rozum a psychicky jsem vyspěla. (jenom v některých věcech...) Možná proto, že jsem konečně pochopila pár věcí, co lidi říkaj na netu. Ono se to nezdá - dost lidí vidí internet jako semeniště zla, nenávisti, anonymních stalkerů, povrchních vztahů a zbytečné, neproduktivní zábavy. Ale když se koukáte pořádně, najdete tu i hromadu solidarity a lásky i od neznámých lidí, kteří vás podpoří když máte pocit, že je všechno na prd. Najdete tu i trochu moudrosti, která se překvapivě neskrývá ve fotkách se slavnými lidmi a jejich vznešenými slovy napsaných v hezkých fontech. Občas narazíte na slova, někdy i myšlená jako vtip, která nesou moudrosti mnohem víc. A hlavně zjistíte, že na světě je hromada lidí, co s vámi má něco společného.
Hromada lidí, kteří nejsou úspěšní, populární a krásní, rádi si ráno přispí a pizza či nutella je pro ně hotové nebe. Co rádi čtou komiksy, kouknou radši na zábavný akční film než na umělecký a tráví celé hodiny u počítače a nevidí na tom nic hrozného. Ale i když zrovna nejste třeba takoví, určitě na internetu najdete aspoň jednu osobu, se kterou máte něco společného, i když bude třeba z druhého konce světa. Můj oblíbený blog píše třeba slečna z Pákistánu. (muslimka a feministka, píše o... superhrdinech) A další moje oblíbená blogerka je z Bosny a Hercegoviny, jiná z Izraele a další z Austrálie.

Možná jsem v pohodě proto, že jsem zjistila, že i venku, tam v tom reálném světě, který vás tak rád kope do koulí (či jinam) se najdou fajn lidi. Takový, kteří s vámi rádi kouknou na animák, rádi si poslechnou, co máte na srdci a i když vás znaj, mají vás rádi. (nebo jim aspoň nevadíte) Hodně lidí se zavírá do té svojí škeble a vidí jenom ty lidi, co vám kazí den a nerozumí vám - ale jestli nemáte ve svém okolí nikoho, s kým byste si mohli pokecat, co zkusit někoho takového najít? Člověk nachází kamarády na těch nejdivnějších místech.

Možná jsem v pohodě, protože jsem včera byla na třetím Batmanovi a mělo to zatraceně dobrý konec. Od toho zatraceného Nolana jsem čekala skoro všechno, ale dobrý konec? Takový dobrý konec, po kterém jsem roztála a málem si mi chtělo zařvat: "Miluju tě, Nolane!", ačkoliv den předtím jsem na onoho režišéra byla spíš naštvaná? Neuvěřitelné, ale jde to. A ten konec byl boží. Ze začátku mě te film štval, ale pak to všechno kliklo a ... fakt se ti to povedlo, kámo. Fakt že jo.
Za Johna Blakea ti líbám nohy a doufám, že bude pokračování. A ne restart. A kdyby náhodou jó byl restart, mohla bych poprosit o Robiny? Hodně Robinů? A Batgirl, pokud možno? No, člověk může doufat. (ale ten crosover Superman/Batman doufám někdy bude. A někdy v takové budoucnosti, abych se toho dožila)

Možná jsem v pohodě, protože jsem si včera koupila zatraceně drahý Batman komiks za 590kč a měla mírné obavy, že budu investice litovat. Ale nelitovala jsem - byly tam nejen všichni záporáci, ale i všichni členové Batrodinky, které mám ráda (až na Damiana, ale ten malej skunk nemytá ještě v tý době neexistoval... Každopádně hned ten další komiks, co vydalo to samé nakladatelství, je o něm. :D ) A byl tam i velmi chytrý příběh, skvělá kresba, uvěřitelná romantická zápletka, které jsem držela palce a pro jednou, Bruce nebyl na zabití a nebyl jako obvykle ve svém depresivním módu. V tom komiksu je dokonce i Superman a Lois Laneová a samozřejmě nechybí Alfrédův britský sarkasmus. A i když jsem od začátku tušila, kdo je ten blb s obvazama na obálce (protože jsem četla komiksy, co přišli po tom), ten druhej mě vážně nenapadl...
Jsem vážně ráda, že tenhle komiks mám v knihovničce.

Možná jsem v pohodě proto, prostě že... proto. Jasně, pořád mám strach z budoucnosti, kdo ne. Pořád jsem děsný strašpytel a potřebuju dokopat k některým věcem. Na druhou stranu, konečně po tolika letech přání a uvažování můžou hrát naživo dračák. Mám lidi, se kterýma si můžu pokecat o všem (teď už ano, i o tom, proč jsou Robini tak úžasní...) Mám blog, na který jsem pyšná (i když ho skoro nikdo nečte :D ) a kam píšu, co si opravdu myslím.
Ne, že by mi život neházel nějaké ty klacky pod nohy, protože se mi rozbil notebook a je možný, že dám sbohem všem datům, co tam mám. Všechny moje komiksy, jejichž stahováním jsem strávila takovou dobu (aby bylo jasno, stahuju jenom ty, co se nedaj koupit). Kompletní 1-7 sérii Doctora Who i se všemi filmy, Torchwoodem a Sarah Jane Adventures. Všechny moje nedokončené povídky. A taky věci do školy, mňo...
Jenže život je prostě nahoru a dolů. Sice se mi rozbil disk, ale dostanu nový a navíc bude můj notebook konečně mít Widows 7 a ne jen Starter.
Pak je tu ta věc, o které nevím, co si myslet - navštíví nás sociálka. Říkám, si to brzy, teda. (protože přijdou kvůli mému postižení a to už mám ty dva roky) Nejvíc ve mě převažuje zvědavost, jak budou vypadat, na co se budou ptát a tak podobně.
Ale zatím jsem v pohodě. Víte co, možná zítra nebudu. Nebo za týden. Nebo po konci prázdnin. Depka ráda vyskakuje, když jí nejméně čekáte.
A pokud jste vy náhodou teď v tom období, které popisuju nahoře... Nejdůležitější je to nevzdat. Protože já sice věci vzdávám často a ráda, ale ty důležité věci, ty na kterých opravdu záleží - ty nevzdávejte. I když je všechno na prd, nikdo vás nemá rád a nerozumí vám a máte strach ze zítřka. Protože když to nevzdáte, dočkáte se. Přijdou zas dny, kdy všechno bude v pohodě.
Víte, ani jednou za celé to období mých depek jsem nepomyslela na sebevraždu. Na netu to vidím často a i jedna nebo dvě kámošky se mi s tím svěřili, že na to mysleli, ale mě to prostě na ten mozek nepřišlo. Možná proto, že jsem v hloubi duše optimista, i když jsem jinak pesmista. A já jsem fakt ráda. Protože bych strašně nerada prošvihla ty věci, co jsem teď prožila a lidi, co jsem potkala. a co ještě prožiju a potkám. Jasně, bude hromada hnusáren, co je ještě tam někdy v budoucnu. Ale těch fajn věcí taky.

Tak to prosím vás taky nevzdávejte, pokud se náhodou cítíte na dně. Vždyť to říkali i v Batmanovi: "Proč padáme, Bruci? Abychom se naučili zase se zvednout."
Třeba je to šťastnější období hned za rohem...

Vaše Tenny

2 komentáře:

  1. Ať ti ta dobrá nálada vydrží. :) Podobně jsem se cítila, když jsem objevila fandom - a od té doby mi to v podstatě zůstalo dodnes. Jasně, semtam se semele něco špatného, co člověka rozhodí, ale v zásadě se mi už nestalo dlouho, že by se mě blbá nálada držela víc dní. Nakonec i ty Jeseníky byly celkem fajn :) Batman byl boží, mám ráda tenhle typ konců, když přijdou nečekaně. Teď ještě aby se co nejdřív začalo s nějakým Robin filmem :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nooo... Ale jo, zatím se drží. Uvidim, jak se budu tvářit v pondělí, až budu trčet se sestřenicí na chalupě. :D
      Jó, Robin film... To by bylo úžasný, ale naděje bych si nedělala. DC jsou idioti, čím dál větší, než jsem si myslela.
      (Zjistila jsem, že dvě moje celkem oblíbené postavy chtělo použít už několik scénáristů, ale vedení jim to zakázalo... WUT? A ne jako hlavní postavy, jenom vedlejší.)

      Vymazat